ANNONS

Polisrobotklippare foto nenne på forumet Robotklippare.NuMånga oroas över om man får behålla sin robotgräsklippare när man väl köpt en.

Här kommer några enkla tips som du borde följa!

Placeringen
När du installerar din klippare är det flera saker att tänka på. En är placeringen av laddstationen vilken bör vara på en central plats av tomten, klipparen når då lättare ut till de olika delarna och hittar snabbt tillbaka. I valet av plats bör man även väga in att man inte i onödan exponerar den för de som är lite klåfingriga, för trots allt står den i laddstationen och laddar eller vilar en stor del. Välj om möjligt en plats som är på tomtens "insida". Kanske har du plats under altanen? Då gör du det svårare för tjuvarna samtidigt som den står skyddad från regn och sol.

Larm
PIN-kod robotgräsklippare Husqvarna AutomowerDe flesta robotgräsklippare är skyddade med en fyrsiffrig kod som gör klipparen obrukbar om man inte känner till koden. Viktigt är att koden består av fyra olika siffror då detta ger 10000 olika koder. Använder man bara en siffra, t ex 2222, så blir det lätt att se på dammiga sifferknappar vilken koden är. Har man bara två olika siffror, t ex koderna 8118 eller 8188, blir det lätt att gissa koden då detta ger 13 olika kombinationer. Rengör knappsatsen med jämna mellanrum!

Kamera
Det kanske är till att överdriva att sätta upp en övervakningskamera men det finns enkla IP-kameror som kan övervaka laddstationen. Är du borta en längre tid är det möjligt att se om klipparen står i laddstationen då den inte ska klippa. Du kan också låta kameran skicka bilder till din mejl en gång om dagen på en tid då den alltid vilar. Bilden kommer snabbt ge svar på om allt är som det ska och att klipparen inte stannat i trädgården eller blivit stulen.

Grannarna
Som alltid gäller det att hålla sig väl med grannarna så att de observerar om Blom & Dunder-Karlsson är i trakterna. De kanske inte bara är intresserad av din robotgräsklippare!

Om robotgräsklipparen ändå blir stulen
Montera en spårsändare (finns bl a hos WYTrack) som många redan gjord i sina båtmotorer. Genom att skicka ett SMS till klipparen får du i svaret GPS-koordinaterna där robotklipparen befinner sig. Går även att ställa in så att klipparen larmar direkt då den lämnar ett definierat område. Flera av Husqvarnas robotgräsklippare kan utrustad med GPS kommunikationsenhet som dessutom möjliggör att styra klipparens tider och få fellarm.

Foto Polisrobotgräsklipparen: nenne
(Uppladdad i forumet i tråden Vad kallar du din robotgräsklippare?)

Prenumerera på nyhetsbrev

ANNONS

Go to top