ANNONS

I år kommer det att säljas fler robotgräsklippare än något år tidigare och det kommer säkert att publicerats flera tester av robotgräsklippare framöver. Men kan man lita på dessa tester?

Robotklippare.Nu vill vara en oberoende sajt för robotgräsklippare och gör inga egna tester. Antalet fabrikat och modeller på den svenska marknaden ökar för varje år och snart finns det 100 olika robotgräsklippare att välja bland. Det enda råd vi vill skicka med är att prata med de som har haft robotklippare något år och framför allt titta på och lyssna till robotgräsklipparen i arbete.

Råd & Rön har 22 mars 2017 publicerat ett test för 22 olika robotgräsklippare, 18 av dessa är nya klippare från 2017 och fyra är kvar från testet 2014. Att ta del av testresultaten som finns på webben kostar 65 kr. Robotarna har fått klippa identiska gräsmattorna tre gånger i veckan och sedan har bl a ljudnivå, förmågan att klippa blött gräs och hur den klarar hinder bedömts tillsammans med klippresultatet.

 

Youtube.com har ett flertal olika filmklipp som visar robotgräsklippare i arbete. Dessa bör man vara källkritisk till när man tittar då de ofta är reklamfilmer. MEN de kan ge en liten fingervisning om hur de fungerar och inte minst låter.

GP.se publicerade 13 juni 2015 en artikel som är starkt kritisk till vissa fabrikat av robotgräsklippare. Naturligtvis fanns det även robotgräsklippare som föll testarna i smaken.

Expressen.se publicerade 21 maj 2014 "De 9 bästa robotgräsklipparna" där det valt ut tre robotgräsklippare i vardera klasen; budget, mellan och premium. Endast robotgräsklippare som uppfyller branschens grundläggande säkerhetskrav har testats och därför har inte några av de senaste årens "kometer" kvalificerat sig för att testas. Eventuellt kräver sidorna att du loggar in men det är kostnadsfritt.

www.bäst-i-test.se har i ett test publicerat 2014 testat nio olika robotgräsklippare i tre olika prisklasser. Tre robotklippare i vardera prisgruppen testas utefter olika kriterier som Robotklippare.Nu bedömer som viktiga och relervanta. Men hur har valet av de tre robotgräsklipparna i varje prisklass gått till?

När du tagit del av någon test gäller det sedan fundera över vilka av de testade egenskaperna hos klipparna som du tycker väger tungt i valet av ny robotgräsklippare. Det finns fler tester men det kommer ständigt nya modeller så de bli snabbt inaktuella.

Prenumerera på nyhetsbrev

ANNONS

Go to top