ANNONS

ambrogioFinns i tre olika modeller där varje modell finns i olika utförande vad avser utrustning/tillbehör. Från den enklaste som saknar automatisk laddning och stöldskydd till den mest avancerade som klarar stora ytor, programmerbara klipptider och är möjlig att fjärrstyra med mobilen via Bluetooth.

bosch indegoBosch har två modeller på robotgräsklippare i sitt sortiment som går under beteckningen Indego. Det som gör dessa klippare lite speciella är att den klipper gräsmattan med samma mönster som en handdriven, dvs i parallella linjer. Logicut innebär att klipparen "lär sig" trädgårdens form och robotgräsklipparens programvara kan uppdateras med ett SD-kort. Den mindre klipparen (Indego 1000) kan fås med Indego Connect som gör det möjligt att styra och övervaka klipparen med mobiltelefonen på ett liknande sätt som Automower Connect från Husqvarna.

gardena sileno plusGardena, som är ett välkänt varumärke inom trädgårdsredskap, har fyra modeller av robotgräsklippare i sitt sortiment. Likheterna med Automower från Husqvarna är stora, både vad gäller funktion och design. Och det är ingen tillfällighet.

Honda MiimoHonda har i år två robotgräsklippare i sin Miimo-serie. Knivblad på roterande skivtallrik ger en tyst klippare. Stora möjligheter att programmera klipparen både vad gäller klipptid men också hur robotgräsklipparen ska klippa. Bland annat finns möjlighet att definiera 5 olika klippzoner där även varje zons klippmönster kan väljas.

husqvarna automower

Husqvarna som tillverkat robotgräsklippare sedan 1995 släpper under 2018  två nya modeller, 520 och 550, båda är avsedda för professionella gräsyteskötare och har finesser som inte betalar sig för privatpersoner. Största nyheten får året är att alla modeller utom 105 går att fjärrstyra med smartphonen. Jämfört med samma modell tidigare år ska laddtiden vara kortare och klipptiden längre samtidigt som robotgräsklipparen väger något mindre.

Robomow MS1500 300x200Robomows robotgräsklippare finn i fyra olika grundmodeller där varje grundmodell i sin tur finns i 2-3 varianter. Kantklippfunktionen som Robomow här är de ensamma om. Har bioklipp med knivar som inte skadas av mindre grenar, men klipparen låter mer pga dessa lite kraftigare knivar.

viking imowViking iMow finns i två grundmodeller där varje modell även kan fås med större batterikapacitet (P-modellerna) för att klara större klippyta. Löstagbar kontrollpanel för bekvämare programmering samt möjligt att fjärrstyra klipparen till områden som ligger utanför det som avgränsas med slingkabeln.

wiperFinns i flera olika modeller, klarar lutningar på 50% vilket är bland det bästa av klipparna på marknaden. En av modellerna fungerar utan slingkabel. Mjukvaran kan uppdateras via Internet. Modeller med H-beteckning har borstlösa motorer.

Worx Landroid .02Worx introducerade 2012 den första modellen av robotgräsklipparen Landroid på den svenska marknaden och 2013 kom sedan den andra modellen. Utmärkande för robotgräsklipparen är dess låga ljudnivå då den använder skärande knivar av rakbladstyp, samma som används i Husqvarna Automower och Gardena.

Prenumerera på nyhetsbrev

ANNONS

Go to top