ANNONS

Välkommen, Gäst
Användarnamn: Lösenord: Kom ihåg mig

ÄMNE: Klippzooner

Klippzooner 4 år 4 månader sedan #1

Finns det nån duktig som kan förklara klippzooner och hur ni gjort, varför har ni klippzooner mm.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Klippzooner 3 år 1 månad sedan #2

Enkelt förklarat så anger man bara var klipparen ska starta. Klipparen kan ha svårt att gå igenom små passager (grindar osv) och du kan då välja att den följer tråden till ett visst antal meter för att sedan börja klippa där. Jag har ställt in min på att klippa i zon 2 40% av gångerna och zon 1 60%, det händer dock ofta att den smiter in på den andra zonen eftersom klippmönstret fortfarande är slumpmässigt.
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
Följande användare (n) sa tack: Mathias

Klippzooner 1 år 10 månader sedan #3

Hej! Jag har precis samma problem med min worx.. Förstår inte riktigt hur jag ska göra. Jag bifogar en bild och hoppas någon kan förklara.
Vid punkt 1 på bilden är det 15m från laddstationen, vid punkt 2 är det 50m.
Mitt önskemål är att den ska klippa det blåa området 60% och det gula området 40%.

Kan någon förklara?

Ska jag sätta d1 till 15m och d2 till 70m exempelvis? Känns ju som att den klipper hejvilt ändå och inte kommer stanna i zon 1 även om jag sätter den till 90% och zon 2 till 10%.

Mvh Eric
Bilagor:
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Klippzooner 3 veckor 3 dagar sedan #4

Hej, jag har samma problem, att roboten rör sig mellan zonerna. Min lösning är att göra en "ögla" på begränsningskabeln som gör att den studsar mot denna när den försöker byta zon. Den bör fungera i ert fall. I mitt fall blir öglan väldigt lång och jag vill inte att den skall gå runt hela öglan varje gång den är på väg mot laddstation. Min tanke är därför att låta öglan börja med kablarna nära varann så att den bortser från öglan då den kommer på väg till laddstation. Mitt problem är då roboten skall ladda och finner öglan som första kabel på väg mot laddstation, då går den endast runt öglan och följer inte kabeln vidare mot laddstation. Någon som har en idé på lösning?
Administratören har stängt av anonyma inlägg.

Klippzooner 4 dagar 20 timmar sedan #5

Jag har ingen liknande tomt själv men så här har jag förstått att man kan göra (se bild). Dela av zonerna med ett "U". Mellanrummet mellan "dit" och "hem" ska vara tillräckligt stort för att klipparen ska kunna köra längs tråden och starta i zon 2. Men samtidigt tillräckligt smalt för att inte smita ut i gluggen. Mellanrummet i "U" ska vara tillräckligt smalt för att det inte ska bli oklippt i mellan. Man kan inte lägga tråden helt ihop för då räknar klipparen bort den och kör rakt över.
Snabbt svar och risig bild men det kanske går att förstå :P
Bilagor:
Administratören har stängt av anonyma inlägg.
Go to top