Etiketter: 

Visar 27 inlägg - 1 till 27 (av 27 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • ricnoricno
  Deltagare
   Antal inlägg: 5

   Håller på att ta reda på vilken robotklippare jag ska välja. Vilken är bäst? Driftssäker, lättservad, tyst och prisvärd.
   Rickard

   LunoLuno
   Deltagare
    Antal inlägg: 130

    Inga lätta frågor. Det bästa är att fråga grannar och andra som har en robotklippare om deras erfarenheter.

    Det jag och många med mig värdesätter mycket är att den är tyst, då kan jag köra den på nätterna om jag vill och de goda relationerna med grannarna består (har en Automower).

    Naturligtvis måste man fundera om man har en tomt som en robotklippare klarar eller den är för kuperad eller för trång. Om den är driftsäker eller inte beror nog mest på hur noggrann man var då man installerade slingorna. Lägger man dessa för nära trädgårdslandet så kanske klipparen går ner och fastnar. Om man tänkt igenom installationen och lagt tid där så har man igen det under hela klipparens tid. När åskan går bör man ta bort klipparen den från laddstationen samt lossa slingan, så gör iallafall jag om jag är hemma.

    Prisvärd? En robotklippare är inte så billig men om man ska bli nöjd så ska man nog inte köpa den billigaste (kinaimporterade Noname-klippare). De brukar låta mycket och vara svåra att få reparerade. Jag köpte en dyrare AM och tycker den är prisvärd då den gått i två år nästan helt utan problem. Den har stannat två gånger där jag slarvat med slingan men det är ordnat nu.

    mathemathe
    Deltagare
     Antal inlägg: 44

     En robotklippare ska väl inte kräva så mycket service. Det man själv enkelt kan göra på Automower är att byta knivarna och göra rent från gräs. Att byta batteri själv är inte så enkelt då man ska dela klipparen och sedan få den riktigt tät igen med en packning av fett. På de nyare (från 2011?) är det en gummipackning tror jag. Detta bör nog en verkstad göra. Fukt och elektronik är ingen bra kombination.

     Men byta knivarna, och göra det ofta, kan man göra själv. Och då håller batteriet längre.

     sickansickan
     Deltagare
      Antal inlägg: 35

      Det är nog först efter en tid som man kan säga om robotgräsklipparen som man köpte var den rätta/bästa för den trädgården man har.

      Den ska klara av eventuella lutningar i trädgården, komma åt där det är trångt och snabbt hitta tillbaka till laddstationen. Den ska dessutom vara tyst så att den inte stör.

      Hur nöjd man blir beror nog på hur noga man är att hålla trädgården ren från leksaker och grenar. Är man inte noga med detta så spelar det nog ingen roll vad man har för märke.

      Jag har aldrig träffat någon ägare till en Automower som är missnöjd med sin klippare, och den börjar bli vanlig i kvarteret nu. Ett par tre nya varje år. Och det har blivit tystare i kvarteret nu när det är färre motorgräsklippare.

      LunoLuno
      Deltagare
       Antal inlägg: 130

       Klipper och gödslar samtidigt. Kan det bli bättre?

       Attachments:
       ricnoricno
       Deltagare
        Antal inlägg: 5

        Låter för mycket, ska själva klippas och för skrymmande vinterförvaring annars OK. Kan ju alltid förvaras i frysen men då blir dom svårstartade nästa år.

        bjorkenbjorken
        Deltagare
         Antal inlägg: 107

         Om man vänder lite på frågan.

         Vet ni om något fabrikat som ägarna är missnöjda med?

         Tycker att ALLA som man pratar med är nöjda med sina robotgräsklippare.

         ElofElof
         Deltagare
          Antal inlägg: 26

          Man kan ju fråga grannarna till en robotblippare. En jobbarkompis har Wiper som granne och han blir helt tokig på ljudet. Han har sagt till grannen att bara köra dagtid när alla jobbar men utan resultat. Inte bra för grannsämjan… Husqvarnan däremot är väldigt tyst och har stort säkerhetsavstånd mellan kniv och karosskant. Dvs, svårt att skada sig på kniven med händer och fötter. Det tycker jag är viktigt när man har småbarn.

          charliecharlie
          Deltagare
           Antal inlägg: 81

           [quote=”Elof” post=51]En jobbarkompis har Wiper som granne och han blir helt tokig på ljudet. Han har sagt till grannen att bara köra dagtid när alla jobbar men utan resultat. Inte bra för grannsämjan …[/quote]

           Det är väl bara att stänga av ljudet eller går inte det?

           Är starkt inne på en Automower men även den piper några gånger innan knivtallriken startar. Det är inte på något sätt störande men om man vill köra den på natten så vill man ju inte vakna av klipparen. Går det att stänga av enkelt?

           ElofElof
           Deltagare
            Antal inlägg: 26

            Ljudet från wiper kommer från den stora kniven. Stänger man av den blir det inget klippt 🙂

            Uppstartspipen på Husqvarnan går nog inte att stänga av. Det är väl nån säkerhetsgrej så att man inte har fingrarna där när knivdisken startar.

            charliecharlie
            Deltagare
             Antal inlägg: 81

             När du skrev robotblippare så fick jag för mig att det var något pipande/blippande ljud :))

             Du menar att jobbarkompisen blir tokig på oljudet.

             ElofElof
             Deltagare
              Antal inlägg: 26

              Helt rätt 🙂

              ricnoricno
              Deltagare
               Antal inlägg: 5

               Har nu haft min Automover 220 i några veckor och är så här långt mycket nöjd. Vill nu passa på att tacka för alla synpunkter, tips och idéer inför köp och installation.
               /Rickard

               PerssonPersson
               Deltagare
                Antal inlägg: 3

                Allt ljud på en Husqvarna Automower går att stänga av. Vid val av robotgräsklippare så ha altid i åtanke att Husqvarna började med detta 1997 och har fortfarande de flesta världspatenten kvar. Och inte att förglömma…Det stora nätverk av kunniga och duktiga återförsäljare. Köp dom direkt där och inte på webben så ni bästa service vid problem.

                ricnoricno
                Deltagare
                 Antal inlägg: 5

                 Låter som du jobbar med Husqvarna.

                 LunoLuno
                 Deltagare
                  Antal inlägg: 130

                  Fast det ligger något i det som Persson skriver. Så länge allt funkar som det ska så tänker man nog inte på det men börjar det trassla så är kunniga lokala återförsäljare och tekniker guld värda. Oavsett fabrikat och om det är robotklippare eller något annat.

                  Tommynr1Tommynr1
                  Deltagare
                   Antal inlägg: 7

                   Jag tror att många andra fabrikat har löst klippningen minst lika bra som HQ.

                   ricnoricno
                   Deltagare
                    Antal inlägg: 5

                    Har just återvänt hem efter drygt fem veckor. Gräsmattan är i perfekt skick och HQ har klarat sig utan hjälp. Hoppas att det fortsätter så här.
                    Det vore roligt att få rapport från annat fabrikat.
                    /Rickard

                    BennyABennyA
                    Deltagare
                     Antal inlägg: 1

                     Härligt att du valde en 220. Jag har lillebror 305. Jag är inte nöjd med den.
                     1. Eftersom hjulet inte snurrar åt sidorna, så geggar den ner trånga utrymmen när det är blött och gräset blir förstört.
                     2. Jag har en smal gång över asfalten för att klippa på andra sidan och det fungerar bra. Däremot måste jag byta hjulet baktill, eftersom det inte snurrar åt sidan utan slits sönder när klipparen snurrar runt på asfalten.
                     3. Det går inte att stänga av det jobbiga pipljudet när den ska börja klippa. Det är ett störande ljud och jag kan därför inte klippa när grannarna sover.
                     4. Det blir “voffelmönster” i gräsmattan. Vet inte varför, men gräsmattan var så fin när jag klippte den med en rktig multiklippare. Har tittat på en annan 305:a som snurrar runt på en tomt, men dom har ställt höjden extrem lågt och dom har inte voffelmönster, men då klarar ju inte gräset av att gå på. Jag vill ha den på 3,5 för att gräset ska vara slitstarkt.

                     ChristerChrister
                     Deltagare
                      Antal inlägg: 1

                      Det borde gå att tejpa summern som gör startljuden. Har ingen ännu men håller på & kollar vilken jag ska köpa, HQ ligger bra till, eller? Ca 700kvm.

                      sickansickan
                      Deltagare
                       Antal inlägg: 35

                       Bara en kan vara bäst!

                       Jag lägger min röst på Husqvarna Automower.

                       Har precis släppt ut min klippare (AM 220) som nu ska påbörja sin fjärde säsong. Har ALLTID hittat tillbaka till laddstationen och aldrig fått “soppatorsk”. Har endast blivit stående en handfull gånger pga att ägaren inte skött sig och hållet gräsmattan fri.

                       Och det fina är att varje år har ytterligare någon granne skaffat Automower så nu är snart de bullrande motorgräsklipparna ett minne blott.

                       FeskernFeskern
                       Deltagare
                        Antal inlägg: 3

                        Äger en HQ 330x. Trodde jag skulle få problem på min tomt pga av följande:

                        Har en väldigt brant backe, ca 45% lutning med även lite vinkel på. Montören trodde det skulle skita sig men det var inga problem.

                        Grannen har en robomow rl2000 som jag trodde skulle störa min robot/ kantkabel men det funkar klockrent. Om jag jämför våra robotar så gillar jag grannens som följer kantkabeln då och då. Men hans låter fruktansvärt mycket mer… Och han har mycket fler driftstopp. Jag har haft 3 stopp i år.

                        Min tomt är som en hästsko med trånga (1,5 m) passager men det fixar den oxå. Tomten är på ca 3000kvm men det är inga problem heller…

                        Jag har barn som glömmer saker på tomten och det är väll enda problemet just nu… Den fixar även bort mördarsniglar då 99 av 100 sniglar blir tagna direkt dom kommer ut på gräsmattan… Den har även skärt sönder en orm…

                        FeskernFeskern
                        Deltagare
                         Antal inlägg: 3

                         Min HQ 330 är bästa investeringen på min villa tomt just nu!!

                         sickansickan
                         Deltagare
                          Antal inlägg: 35

                          Min Automower 220 har funkat perfekt i fem säsonger och ska snart ut för sjätte gången.

                          Kan inte tänka mig att börja klippa gräset manuellt igen. Å vad tyst det blivit sedan även grannarna skaffat sig robotgräsklippare 🙂 🙂 🙂

                          sickansickan
                          Deltagare
                           Antal inlägg: 35

                           Jaha, liten uppdatering om min Automower 220AC årsmodell 2010.

                           Snart avslutar klipparen den 7:e säsongen. Har nästan varit helt problemfritt hela tiden. Visst har den fastnat några gånger vid häcken pga att klipparen svänger åt fel håll(!), men på det stora hela har den hela tiden fungerat toppen!

                           Har nu gått nästan 4000 h och jag har lämnat in klipparen en gång för service och då byttes batteriet och ett lager. Har alltid varit noga med att ha skarpa knivar i roboten och har aldrig kört sönder någon kniv.

                           Runt omkring oss finns nu robotgräsklippare och det har blivit mycket tystare på kvällarna 🙂

                           Jag utropar min robotgräsklippare till den BÄSTA ROBOTGRÄSKLIPPARE!

                           ClabbeClabbe
                           Deltagare
                            Antal inlägg: 45

                            Min AM G:2a är den absolut bästa investering som jag har gjort.
                            Den har nu avverkat 14 säsonger med ett antal batteribyten,mååånga knivbyten och en och annan reservdel i övrigt.
                            Inga större fel utan allt har jag lyckats lösa på egen hand, så jag håller tummarna för att “Arnold” knallar på ytterligare en säsong. / Hälsningar Claes

                            bjorkenbjorken
                            Deltagare
                             Antal inlägg: 107

                             Väcker liv i denna tråden som skapades för 9 år sedan.

                             Mycket har hänt med robotgräsklippare bl a har det blivit möjligt att styra och övervaka med app samt få larm om något fel inträffat eller om den kommit utanför stöldskyddsområdet.

                             Har en Automower 220 (från 2009) men även en Automower 330X (från 2014) vid fritidshuset som är i gång och klipper. Märks ingen skillnad på gräset.

                             MEN jag måste nog framhålla att min gamla trogna Automower 220 från 2009 hela tiden gått som en klocka öven om den saknar alla dessa “moderna” finesser, den nyare 330X har vid några tillfällen varit lite besvärligare.

                             Var rädd om era gamla Automowers!

                            Visar 27 inlägg - 1 till 27 (av 27 totalt)
                            • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.