Allt om robotgräsklippare Forum Robotgräsklippare Husqvarna Automower® Laddstation och batteri Laddstation blockerad – vad innebär det –

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • NiclasSveNiclasSve
  Deltagare
   Antal inlägg: 4

   Är helt ny här på forumet.

   Jag har en Automower 220AC som nu är inne på sin 7:e säsong (dock inte inkopplad förra året pga nybygge och att gräsmattan inte var etablerad).
   Med viss bävan kopplade jag ihop allt under senvåren i år och visst funkade allt som det skulle, t.o.m. batteriet verkar ha klarat sig bra.
   Klipparen har nu klippt hela sommaren och har fungerat så som förväntat – fram tills nu.
   I måndags kom vi hem efter drygt 2 veckors semester och klipparen stod då jämte laddstationen och felmeddelandet löd “laddstation blockerad“. Inget hinder fanns i vägen för laddstationen och jag placerade klipparen manuellt i den – efter ett tag gick gräsklipparen ut och började klippa precis som vanligt.
   Men när det var dags för klipparen att gå tillbaka till laddstationen så körde den runt som vanligt ett tag för att sedan återigen parkera vinkelrätt mot laddstationens platta. Återigen visadea felmeddelandet “laddstationen blockerad” – helt utan anledning. Efter att manuellt ställt in klipparen för laddning så klippte den som vanligt och allt återupprepade sig igen.

   Min fråga till forumet är alltså – vad kan ha hänt? Varför börjar den visa aktuellt felmeddelande och varför går den aldrig in i boet nu. I övrigt klippern den ju som den ska.
   När jag la ner begränsningskabeln så la jag den omlott ett par meter i närheten av laddstationen för att ha tillhands om det blir kabelbrott (så har jag gjort på flera ställen redan i våras och det har ju inte stört klipparen tidigare) 🙁

   mr_Smithmr_Smith
   Deltagare
    Antal inlägg: 53

    Jag skulle börja med att kontrollera om klipparens laddbleck får kontakt med laddstationen när den dockar själv. Om inte så kommer felmeddelandet “Laddstation blockerad”.

    Det kan ju vara så att när du manuellt sätter in roboten i laddstationen så kommer den rätt och blir kontakt mellan robot och laddstation.

    Har själv en 220AC som klipper för åttonde säsongen och precis beställt en ny del till laddstationen, den delen där klipparens laddbleck ska ansluta till laddstionens bleck under “huven” som vippar upp och ner. Det är ena “gångjärnet” som gått sönder och den hänger lite snett men roboten får kontakt varje gång än så länge.

    NiclasSveNiclasSve
    Deltagare
     Antal inlägg: 4

     Har kollat laddblecken och kan inte upptäcka nått fel. Har även plockat upp kabeln så staden i te ligger dubbelt alldeles i närheten av laddstationen. Laddstationen är flyttad något så det nu finns ca 2 meter fri yta på var sida om den. Ändå parkerar klipparen sig nästan vinkelrätt mitt laddstationen och felmeddelandet om “Laddstationen blockerad” visas.
     Var sitter “antennerna” i laddstationen? Efter att ha manuellt ställt in klipparen för laddning så kör den ut som den ska för att klippa efter uppladdningen. Så där funkar det ju.
     Jag har börjat fundera på vilka inställningar det ska var för följ “slinga in”. Där går ju ställa både för begränsningskanel och guidekabel – kanske kan det vara problemet? Om klipparen sföljer guidekabel in så bör den ju hamna mitt i boet eftersom guidekabel går rakt in under plattan till laddstationen.

     bjorkenbjorken
     Deltagare
      Antal inlägg: 106

      Antennen till laddstationen ligger i plattan, därför är det viktigt att man inte står eller går på plattan.

      Kan det vara så att ändarna på begränsningsslingan ligger för nära varandra under plattan? De ska komma in från sidan. Ligger de för nära varandra når inte klipparen in till laddblecken.

      NiclasSveNiclasSve
      Deltagare
       Antal inlägg: 4

       Kablarna för begränsningskabeln kommer in från sidan men däremot ligger ca 40 cm av kabeln i en slunga som jag trätt ner i hålrummet där kabeln kommer upp till anslutningsstiften. Dessutom går guidekabel in mitt under plattan och även den har jag lagt i en slunga för att ha kabel till hands om kabeln går av för att slippa skarva. Kan det störa tror du?

      Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
      • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.