Nu lansera Husqvarna ny teknik som innebär att gräset kan klippas olika högt på olika delar av gräsmattan eller helt utesluta områden från att klippas.  Med Automower® Intelligent Mapping – AIM, ritas en karta upp i klipparen och via en app kan man sedan ange hur olika delar av trädgården ska klippas.

Automower® Intelligent Mapping lanseras under våren 2022 och är inkluderat i modellerna Automower® 405X, 415X, 435X AWD och 535 AWD. Samma modeller inköpta tidigare får tillgång till tekniken genom en kostnadsfri mjukvaruppdatering, så kallad FOTA.

Skapa virtuella zoner i appen

Alla inställningar sker via Automower ® Connect-appen och med hjälp av AIM skapar Husqvarnas robotgräsklippare en virtuell karta över gräsmattan, där också de fysiska begränsnings- och guidekablarna syns. I appens karta markerar man sedan önskade klippzoner och vilken tid, dag och klipphöjd som önskas. De zoner som skapas i appen behöver alltså inga fysiska avgränsningar.

Trädgårdar viktiga för den biologiska mångfalden

Att ha en delvis vildvuxen gräsmatta är inte bara visuellt tilltalande, det är också bra för den biologiska mångfalden. Grönytor i städer och förorter kan spela en viktig roll för att ge inhemska insekter, djur och växtarter plats. De kan få en bra miljö att leva i om man till exempel låter gräset växa i varierad höjd i olika delar av trädgården.

Om Automower® Intelligent Mapping – AIM

  • Nytt sätt att kartlägga gräsmattan i Automower ® Connect-appen
  • Kontrollera var Automower® befinner sig och vad gräsklipparen gör
  • Möjlighet att kontrollera var begränsnings- och guidekablarna ligger
  • Tillämpa olika scheman och klipphöjder för olika områden
  • Skapa avgränsade zoner i appen, och därmed inte behöva fysiska avgränsningar

Se hur det fungerar

YouTube-klipp: Automower® Intelligent Mapping Technology – Zone Control