Allt om robotgräsklippare Forum Robotgräsklippare Blandat om Robotgräsklippare Lång smal återvändsgränd – för svårt för robot?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • HematotHematot
  Deltagare
  Antal inlägg: 6

  Hej,
  har sökt men inte lyckats hitta några svar på om det skulle kunna lyckas med att låta en robot ta hand om klippningen av hela min tomt.
  Har markerat gräsgränserna på mina två ytor med gul linje i bifogad figur. Öppningen i gul linje markerar ett tänkt läge på dockan.
  Ca 250 kvadrat på mattan nere till höger (#1), ca 200 uppe till vänster (#2). Högt räknat.

  Den övre gräsmattan har jag tänkt att roboten skulle kunna nå genom att köra under en altan och sedan runda huset, tänkt väg markerat i grönt. Inga direkt konstigheter där tror jag.

  Problemet jag tror mig ha är den långa smala återvändsgränd som ligger mellan en syrénhäck (lila prickar) samt en grusgång respektive en bilväg (höger resp nedåt i bild).

  Grusgången är tänkt att avgränsas med 15cm breda kansten i samma nivå som gräset, den asfalterade vägen ligger redan flush med gräset.
  Mellan grusgången och häcken är det ca 1 meters klippbredd och knappt 15 meter långt, mot vägen varierar det en del men är som minst ca 1,2 meter i klippbredd och ca 20 meter långt.
  I hörnet mellan grusgång och väg står soptunnor och brevlåda, därav det lite hackiga utseendet. Där breddar det dessutom ut sig lite. Om det hjälper skulle man nog kunna fasa av hörnet och låta grusgången ta över lite av mattan.
  Längst till vänster i “gränden” breddar det ut sig (till max ca 2,5 meter) för att över ca 7 meter åter smalna av till dryga metern igen.

  Trodde ett tag att jag skulle kunna låta en HQ310 ibland följa begränsning åt höger från dockan typ 100 meter med sin “wobbling” och sedan komma tillbaka till yta #1 (som den i de fallen skulle tro var yta #3). Men sen tror jag mig ha förstått att den då kör utan att klippa, vilket sänkte hela den idén.

  Är det någon som har erfarenhet av något liknande och kan komma med feedback / tips? Var som sagt inne på att skaffa en HQ310, men har blivit väldigt osäker på om den klarar ett sådant långsmalt område. Kanske finns det isåfall andra modeller eller fabrikat som skulle kunna funka?

  Attachments:
  LunoLuno
  Deltagare
  Antal inlägg: 127

  Hur har det gått?

  Det är nog få som vågar ge råd på en så djärv installation 🙂

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Du måste vara inloggad för att svara på detta ämne.