• Laddstation Automower

Lampan i laddstationen blinkar

När laddstationens lampa/diod lyser med fast grönt sken är allt OK. Blinkar den eller lyser med annan färg kan det vara något som behöver åtgärdas. Det vanligaste orsaken till blinkande signallampa är att det blivit avbrott på begränsningsslingan.

Ladda eller inte ladda?

Det råder delade meningar om man ska underhållsladda robotgräsklipparens batteri eller inte på vintern. Det enkla svaret är att det beror på vilken modell på robotgräsklippare det gäller då det är olika batterityper i (års)modellerna.

Avbrott på slingan

Ibland inträffar det och då alltid vid sämsta möjliga tillfälle. Avbrott på begränsningsslingan. Har man varit ute med spaden kan det vara enkelt att hitta avbrottet men om slingan inte är hel efter vintern kräver det att felsöka metodiskt. Vi har tipsen.

Tuggummi på knivarna?

På våren kan det uppstå problem med att något tuggummiliknande fastnar på knivarna. Vi tror att det beror på att gräset är saftigt när växtsäsongen börjar och att växtsaften blandas med klipp från det torra fjolårsgräset.

Tips vid installationen av robotgräsklippare

Placering av laddningsstationen Laddningsstationen för robotgräsklipparen bör vara en skuggig plats och gärna under tak. Saknar robotgräsklipparen möjlighet att följa gudielina bör platsen vara central. Har robotgräsklipparen en guidelina (t ex Husqvarna Automower 310) så [...]